blokhuisen_stressless
Nu de buitenlandse concurentie van Sven Kramer zichzelf op de eerste dag van het EK Allround de das heeft omgedaan, heeft Kramer op dag 2 nog het meeste te duchten van oud TVM-ploeggenoot Jan Blokhuijsen. Met Jan Blokhuijsen ging het bergafwaarts na het behalen van het EK Allround kampioenschap in Hamar. Blokhuijsen heeft zijn perfectionisme aan de kant gezet en het roer omgegooid onder leiding van coach Desly Hill. Zijn zware schaatsslag werd omgekat naar een lichtvoetiger stijl die makkelijker is vol te houden. Ook houdt een ander motto “Als het in je kop goed zit, dan gaan je benen vanzelf beter” de rijder uit team Stressless op de schaats.

Op het KPN NK marathon tankte hij vorig weekend al vertrouwen door als 1e van het peloton te eindigen met een 10e plek na 150 ronden. Dat zijn eerste dag op het EK Allround zijn beste dag is in 2 seizoenen zegt voldoende over de vorm waarin hij nu verkeert.  In het klassement staat Jan Blokhuijsen nu 2e met 0.99 seconden achter Sven Kramer. Blokhuijsen lijkt een ware wederopstanding mee te maken. Precies op tijd.
Sven Kramer zal er nog niet helemaal gerust op zijn en enige druk voelen. De 1.500 m wordt in Minsk een cruciale afstand voor beide heren.

Vergeet morgen niet op tijd in te schakelen

Tagged with:
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.