slimme schaatsstoel kpn

Slimme schaatsstoel vervangt keukenstoel

Wie heeft er niet leren schaatsen op een slootje met een stoel? De eerste wankele stapjes op het ozo gladde ijs vonden vaak achter een stoel plaats, bij voorkeur een keukenstoel. Op de lokale ijsbanen werd de stoel al snel vervangen door een schaatsrekje en om het nog leuker te maken door schaatspinguins.

1 op de 3 kinderen van 4 t/m 12 jaar kan niet schaatsen zo blijkt uit een onderzoek

Vanwege de zachte winters hebben de kleintjes vaak de kans gemist op natuurijs te leren schaatsen. Om de allerjongste weer aan het schaatsen te krijgen, heeft KPN een slimme schaatsstoel ontwikkeld. Via een luidspreker in de schaatsstoel geeft Sven Kramer himself schaatstips aan de beginnende schaatsers. Sensoren geven aan of de juiste schaatsbeweging gemaakt wordt en of het evenwicht goed is verdeeld. Speciale lasers helpen bij het aanleren van de juiste schaatsslag. Om het allemaal nog leuker en makkelijker te maken geven led lampjes aan hoe hard je gaat, en voor de Ronald en Michel Mulders in spé is er ook een snelheidsmeter in de schaatsstoel ingebouwd.

Nieuwsgierig geworden naar de schaatsstoel? En een keertje uitproberen

Op de Coolste baan in het Olympisch stadion in Amsterdam kun je 6 weken lang tijdens de Olympische spelen deze schaatsstoel zelf uitproberen. Wie weet wordt jij wel de nieuwe Sven Kramer of Jan Smekens?

Als de schaatsstoelen een succes zijn, dan zullen er aankomende winter nog eens tientallen exemplaren beschikbaar zijn op de zestig IJSTIJD!-banen in Nederland.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.