richard, uithof, wedstrijd, schaatsen, master, 2016Wie zijn wij?
2 schaatsfans in hart en nieren: Marianne van Rijn en Richard Heikoop. Even voorstellen.

Richard
Richard heeft schaatsen met de paplepel meegekregen. Vader Jaap heeft hem al jong met het schaatsvirus besmet. Met de schaatsbus vol kinderen uit Gouda werd wekelijks de overtocht naar de toen nog onoverdekte Uithof genomen. Later heeft Richard het ijs onveilig gemaakt op de KNSB-schaatsuren en heeft hij menig Persoonlijk Record verbroken op de zaterdag- en zondagavonden en ochtenden. Veertig jaar later is het schaatsvuur nog niet gedoofd en wordt er nog steeds hard getraind, master wedstrijden verreden en de nodige uurtjes gesleuteld aan de oh zo gevoelige schaatsafstelling.

Marianne
Marianne heeft haar roots liggen op natuurijs van de Molenvaart in Leidschendam. Op de middelbare school en ook later toen wij inmiddels een ‘schaatssetje’ waren geworden, werden onder leiding van de DKIJV-trainers minimaal 3x per week getraind en getracht de PR’s aan te scherpen. Ook wordt door ons minimaal 1x per jaar Inzell het schaatsmekka van Europa, een steevast bezoek gebracht.

Waarom schaatsblog.nl?
Naast zelf actief bezig zijn, volgen wij het schaatsen op de voet. Richard als schaatsfotograaf en als techniekliefhebber. Marianne gaat voor de snelle rondes, scherpe tijden en de emotie van de sport. Omdat we onze inzichten, tips, nieuwtjes en wetenwaardigheden graag met je willen delen, hebben we schaatsblog.nl gestart!

Heb je zelf een leuk bericht of wil je op een artikel reageren, laat het ons weten via marianne.vanrijn@kpnmail.nl.

Richard & Marianne

 

Gerelateerde links

Schaatswinkels.startpagina.nl

 

Comments are closed.

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.